Dýně s tempehem, špenátem a jáhlovou kaší
Kaše: jáhly spařte, zlehka orestujte na olivovém oleji, přidejte pokrájené brambory, sůl, špetku zázvoru a několik rozdrcených semínek hořčice. Podlijte a duste asi 15-20 minut. Poté kaši rozšťouchejte do požadované konzistence.
Zelenina: červenou cibuli nakrájejte na proužky a spolu s česnekem osmažte na oleji. Přidejte tempeh (já jsem použila uzený), dýni a listový špenát, osolte, podlijte a duste tak dlouho, dokud dýně nezměkne.
Já jsem neměla na dýni moc štěstí, neměla moc výraznou chuť a špatně se rozvářela, proto mi nevznikla moje oblíbená omáčka a zeleninová směs byla trochu tužší. Z toho důvodu jsem do jahel přidala ještě máslo, aby nebyly tak suché. Při běžné úpravě luštěnin (tempeh, hrách, čočka, fazole atd.) je raději s mléčnými výrobky moc nekombinujte – tato kombinace se může někomu špatně trávit.