Bezlepkové vaření,  Recepty a rady

Slaný polentový dort

  • instantní polenta
  • cuketa (množství podle toho, kdo jak rád 🙂 )
  • rajčata nebo rajčatový protlak
  • cibule
  • olivový olej
  • bílé tofu (cca 250g)
  • lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • kmín
  • sojová omáčka (tamari, shoyu)

Náplň (připravíme jako první!!!): na oleji osmažíme cibulku a následně pak spolu s ní podusíme na velmi jemné kousky pokrájenou cuketu a rajčata (nebo místo rajčat protlak). Pokud se náplň zdá příliš řídká, raději ji zahustíme kukuřičným škrobem, aby v dortu dobře držela.

Korupus: polentu lze uvařit i z krupice, ale rychlejší a pohodlnější (a zároveň neméně chutná:-)) je instantní verze polenty. Polovinu uvařené hmoty nalijeme do vymazané dortové formy. Navrstvíme zeleninu a přilijeme druhou půlku polenty.

Krém: ve vodě se sojovou omáčkou povaříme bílé tofu. Na trošce olivového oleje podusíme cuketu s kmínem, kterou následně rozmixujeme s povařeným tofu. Zjemníme hořčicí a potřeme připravený dort. Všechno necháme dobře zatuhnout a pak krájíme jako klasický dort.

p. s.: pokud jí dobře uchováme v lednici, tak nejlepší je druhý nebo dokonce i třetí den :-). Mějte ale na paměti, že zeleninu, která prošla tepelnou úpravou, je nejlepší spotřebovat co nejrychleji.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Slaný polentový dort
0
    0
    Košík
    Košík je prázdnýZpět do obchodu