Zeleninovo-tofu kari s quinoo-rýží :-)
omáčka: 1 cibule, 2 menší cukety, 1 mrkev, 1 tofu (zde kořeněné), kuzu nebo jiný škrob, kari koření, sůl, tamari
rýže: 1 hrnek rýže v suchém stavu (nejlépe basmati), 2 lžíce černé quinoi, sůl
Na oleji osmažíme na měsíčky pokrájenou cibuli, tofu, po chvíli přidáme na půlkolečka nakrájenou cuketu a na kolečka nakrájenou mrkev. Zasypeme kari kořením, osolíme, podlijeme vodou a do změknutí dusíme pod skleněnou pokličkou. Ke konci zakápneme sojovou omáčkou a zlehka zahustíme škrobem.
Quinoo-rýže se vaří jako rýže, ale přidá se do ní quinoa .
Lze použít i světlou quinou, rýže pak ale není takto pěkně kropenatá.
Super rychlé a syté.